10 vecí, ktoré majú skryté funkcie a ani ste o nich netušili!

Číslo 57 na obale kečupu Heinz

Toto “magické” číslo je na kečupe Heinz asi od roku 1896 a v tom istom roku sa stalo súčasťou výrobnej tradície. Jeho účel je však nielen reklamný, ale aj ekonomický. Poklepaním na čísla 57 dostanete kečup aj z fľaše, ktorá je skoro prázdna. Chce to len máličko trpezlivosti a nebudete mať žiadne zvyšky tohto dobrého ochucovadla.

Otvor v naberačke na špagety

Toto je celkom jednoduché. Otvor slúži na presné odmeranie jednej porcie špagiet.

Priestor pod rúrou

Šuplík pod rúrou bežne slúži na skladovanie plechov, panvíc či iného riadu, ktoré sa v kuchyni inam nezmestia. Jeho skutočným účelom je však uchovávanie správnej teploty jedla pred jeho servírovaním na stôl. Pokrm si udrží teplotu “tak akurát”, nie je ani horúci, ani studený.