Čo s presolenou polievkou alebo ako na dokonalé hranolčeky? 20+ trikov od ŠÉFKUCHÁROV, ktoré zjednodušia váš život

--advertisment--

Väčšinou robíme bežné veci tak, ako sme sa kedysi učili. Zrejme by nám ani nenapadlo, že veci by mohli byť oveľa jednoduchšie, ak by sme začali používať našu predstavivosť a to hlavne v kuchyni.

Pripravili sme pre vás množstvo univerzálnych tipov do kuchyne, ktoré vám pomôžu cítiť sa vo vašej kuchyni úplne v pohode a sebaisto.

Ako zachrániť presolenú polievku

Existuje mnoho spôsobov, ako to urobiť. Napríklad do nej môžete ponoriť kúsok látky plnenej malým množstvom obilia a variť. Tkanina absorbuje prebytočnú soľ. Môžete tiež do nej ponoriť lyžicu s cukrovou kockou. Keď sa cukor začne roztápať, odstráňte lyžicu a zopakujte proces s inou kockou.

Nadýchané cestíčko na vyprážanie

Veľa rodín neodolá chutnému mäsku, obalenému v chrumkavom vyprážanom cestíčku. Ak chcete, aby bolo vaše cestíčko jemnejšie a neostalo po vypražení tvrdé a gumené, pridajte do cesta trochu vody a vajcia izbovej teploty, nie priamo z chladničky.

Ako nezlepiť cestoviny

Aj vysoko kvalitné cestoviny môžu ostať počas varenia zlepené a nič s tým neurobíme. Skúsení kuchári odporúčajú pridať do vody na varenie citrónovú šťavu. Mierka je približne 20ml šťavy na 1 liter vody.

Pokračovanie na ďalšej strane

--advertisment--