Čo s presolenou polievkou alebo ako na dokonalé hranolčeky? 20+ trikov od ŠÉFKUCHÁROV, ktoré zjednodušia váš život

Ako urobiť netradičný hovädzí steak

Ak je vašim cieľom urobiť dobrý netradičný steak, marinujte hovädzie mäso v majonéze pred varením, čím ho krásne zjemníte.

Kukurica

Zvyšky varenej kukurice môžu byť použité na šalát. Jediné, čo musíte urobiť, je odstrihnúť zrná ostrým nožom.

Ako na morské plody?

Chobotničky alebo iné drobné morské potvory často po tepelnej úprave doma nie sú to, čo v reštaurácii. Ak milujete morské potvory, ale máte pocit, že doma nikdy nechutia tak, ako by mali, zapamätajte si tieto pravidlá. Pred prípravou jedla musia byť potvorky úplne rozmrazené. Aby mäso ostalo jemné a nebolo žuvačkové, vhadzujte ho na odvarenie do celkom vriacej vody, ktorú vopred osolíte. Nechajte ho tam približne 3 minúty. Nikdy nevarte veľa morských plodov naraz. Keď hodíte do vriacej vody veľa studeného mäsa, príliš sa schladí a neželaný efekt je na svete.