Čo s presolenou polievkou alebo ako na dokonalé hranolčeky? 20+ trikov od ŠÉFKUCHÁROV, ktoré zjednodušia váš život

Ako zabrániť zhnednutiu avokáda

Avokádo po rozrezaní nezhnedne, ak ho pokvapkáte jablčným octom a uložíte na plátky nakrájanej cibule.

Resuscitácia zeleniny

Zeleninu, šaláty alebo vňate, ktoré začali vädnúť, obarte najprv horúcou vodou a potom rýchlo ľadovou. Sviežosť listovej zelenine vracia aj octová zálievka. Šaláty by sa však v tomto prípade mali skonzumovať do jednej hodiny. Po tomto čase začnú opäť vädnúť a už im nepomôže naozaj nič.

Ako urobiť akýkoľvek nôž vhodný na rezanie

Aby ste zabezpečili, že rukoväť nožov pri rezaní nezkĺzne, jednoducho upevnite niekoľko gumičiek po celej dĺžke.