15 tajomstiev z kuchyne, o ktorých ste nevedeli, no určite sa vám zídu. Číslo 9 vás prekvapí!

--advertisment--

V našich kuchyniach sme zvyknutí robiť veci, o ktorých sme presvedčení, že sú správne len preto, lebo fungujú. Takéto typické správanie v kuchyni nám bráni objavovať naše kulinárske talenty či dokonca odradiť od varenia úplne. Zozbierali sme niektoré kuchynské triky, ktoré umožnia príjemné a ľahké varenie.

Berte na vedomie, ktorú zeleninu nemožno uchovávať v chladničke.

Mnohí si stále uchovávajú všetko svoje ovocie a zeleninu v chladničke, nakoľko predpokladajú, že budú dlhšie čerstvé. Je to však chyba: zemiaky, rajčiny, banány a jablká sa najlepšie skladujú bez chladničky.

Zemiaky sú príliš sladké kvôli nízkym teplotám, zatiaľ čo zvyšok vyššie vylučuje etylén, čo vedie k rýchlejšiemu dozrievaniu a hnilobe.

Rozmrazte mäso v chladničke.

Mäso by malo byť rozmrazené vopred. Vložte ho do vhodnej misky a nechajte ju v chladničke, až kým sa nerozmrazí. Nenechávajte mäso vo vode alebo hlavne v teplej vode, pretože to zhoršuje vzhľad a chuť.

Pokračovanie na ďalšej strane

--advertisment--