Takto nás klamú?! Tajomstvá potravinárskeho priemyslu, o ktorých sme sa NIKDY nemali dozvedieť

--advertisment--

Prezeraním regálov v obchode zvyčajne berieme všetko to, čo ulahodí našim očiam. Ale je to naozaj to správne?

Prehliadnuť sa dá zvyčajne len to, čo nevidieť. Preto si namiesto fádnej zeleniny vyberáme tú pestrejšiu a krajšiu a nerozmýšľame nad tým, že možno nie je až taká výživná, ako by sme si priali. No existuje ešte mnoho tajomstiev, ktoré nevieme a potravinársky priemysel by bol najradšej, aby sme sa ich ani nikdy nedozvedeli. Radi by sme vám dali niekoľko odporúčaní, ktoré vám pomôžu vyberať len tie správne potraviny.

Tvrdý syr

Pri kúpe tvrdého syra si dávajte pozor na farbu, štruktúru, a aj otvory v ňom. Farba by mala byť jednotná, bez bielych fľakov či kôrky, po stlačení syra by sa mal okamžite vrátiť do pôvodnej polohy, a aj otvory v ňom by mali byť rovnomerne rozložené po celej ploche, nielen na jednej strane.

Mäso

Pri kúpe mäsa zasa dbajte na to, či je ružové, červené alebo hnedé. Tuk na potravine by mal byť lesklý, nikdy nie matný! Ak máte možnosť vyberať si mäso balené, najprv doň trochu pichnite prstom. Čerstvé mäso sa okamžite vráti do pôvodného stavu podobne ako syr.

Pokračovanie na ďalšej strane

--advertisment--