11 najpremyslenejších reštauračných TRIKOV, ktorými vás nútia MINÚŤ VIAC a ktoré vám žiaden čašník neprezradí!

Majitelia reštaurácií sa starajú nielen o to, aby ste sa znova vrátili práve do ich reštaurácie, ale aj o to, aby ste si objednávali jedlá, ktoré chcú oni.

Večera v reštaurácií je dnes, hlavne v mestách, už celkom bežná aktivita. Zamýšľali ste sa však už nad alchýmiou toho, ako sa tvorí jedálny lístok? Verte, že majitelia podnikov určite áno. Niektoré značky si dokonca dávajú veľmi záležať na tom, ako jedálny lístok zostavia. Preto sme sa rozhodli prezradiť vám štandardné triky, ktoré používajú reštaurácie, aby ste minuli čo najviac peňazí pri objednávaní jedál.

Menu, kde si každý nájde niečo podľa svojho vkusu

Všimli ste si, že v takmer každej reštaurácii sú vegetariánske jedlá? Dobrá reštaurácia sa vždy postará o to, aby žiaden zákazník neodchádzal hladný. Napríklad každé menu má jedlo nutrične bohaté pre veľkých jedákov a i to, kde sa na tanieri len sem tam niečo potuluje pre tých, ktorí toho teda príliš nenajedia. Jednoducho, z každého rožku trošku.

Hudba v pozadí

No je vedecky dokázané, že ak v pozadí hrá zvučná a nerušivá muzika, človek je schopný zjesť jedla viac, ako keď sedí v úplnom tichu. Najideálnejšia je vraj hudba klasická, ktorá nás núti utratiť až o 10% viac, ako sme pôvodne mali v pláne a to z celkom prostého dôvodu – pri počúvaní tejto hudby nám totiž záhadne rastie sebavedomie a zrazu máme pocit, že sme omnoho viac finančne zabezpečení, ako je tomu v skutočnosti. Hudba môže byť tiež upravená na konkrétne účely: francúzsky šansón je najlepší pre predaj vín a írska ľudová hudba je skvelá pre pivo.