Šéfkuchári VARUJÚ: 8 jedál, ktoré slávni šéfkuchári NEODPORÚČAJÚ objednávať si v reštauráciách

Keď si vyjdeme do reštaurácie, pri pokrmoch, ktoré si dychtivo vyberáme, si chceme byť istí, že moje jedlo, ktoré si objednávam, je vysoko kvalitné a čerstvo vyrobené.

Dnes vám predstavíme zbierku odporúčaní od svetoznámych šéfkuchárov o tom, ktorým jedlám by ste sa mali vyhnúť pri vlastnom objednávaní v reštaurácii, aby sa váš večer nestal trpkým sklamaním!

Lososové sushi

Máme zlé správy pre milovníkov lososového sushi a roliek. Šéfkuchár Hank Scrampton tvrdí, že by ste sa im mali vyhnúť, ak sú vyrobené zo sladkovodných druhov lososa. Dôvodom je, že tieto jedlá predstavujú priaznivé chovné prostredie pre parazity. Nie je však potrebná nadmerná panika: procesy používané na zmrazenie rýb účinne zabíjajú škodlivé mikroorganizmy. “Takmer všetky ryby na sushi a rolky sú podrobené týmto procesom, a to je veľmi dobré,” hovorí šéfkuchár.

Napriek tomu, ak máte akékoľvek pochybnosti, je najlepšie požiadať čašníka o informáciu, aký losos sa použil na prípravu jedla: čerstvý alebo mrazený?

Vegetariánske jedlá

Podľa anonymného prieskumu šéfkuchárov v Spojených štátoch, ktorý spravuje magazín Food Network Magazine, 15% respondentov priznalo, že skutočný obsah vegetariánskych jedál v reštauráciách sa nemusí úplne zhodovať s obsahom uvedeným v ponuke.

Ak ste príliš vyberavý vegetarián a neustále pripomínate zamestnancom reštaurácie vaše špeciálne požiadavky, radšej by ste mali byť v strehu: ako spôsob pomsty, niektorí kuchári môžu pridať niekoľko kúskov tuniaka alebo slaniny do vášho šalátu. Podľa slov kulinárskeho experta Anthonyho Bourdaina, vegetariáni a vegáni sú pretrvávajúci dráždivý element pre každého kuchára!