Šéfkuchári VARUJÚ: 8 jedál, ktoré slávni šéfkuchári NEODPORÚČAJÚ objednávať si v reštauráciách

Ryby v pondelok

Podľa Anthonyho Bourdina, väčšina reštaurácií nakupuje svoje ryby pred víkendom: vo štvrtok alebo v piatok. Rybárske trhy sú zvyčajne počas víkendu zatvorené a ryby môžu zostať čerstvé počas troch dní. To znamená, že ak sa rozhodnete, že sa v pondelok pohostíte jedlom z rybiek, je vysoko pravdepodobné, že dostanete rybu v deň konca jej spotreby.

Ľadový šalát

Však ste si nikdy nevšimli, ako si ľudia, ktorí pracujú v reštauráciách, objednávajú ľadový šalát na večeru. Hlavným nebezpečenstvom je, že sa táto miska stáva chovným priestorom pre baktérie, ktoré majú radi pobyt vo vlhkých výrezoch šalátových listov. A je takmer nemožné vyčistiť tieto zložky dostatočne dôkladne, aby sa šalát zbavil týchto škodlivých “nájomníkov”.