Šéfkuchári VARUJÚ: 8 jedál, ktoré slávni šéfkuchári NEODPORÚČAJÚ objednávať si v reštauráciách

Ustrice

Neodporúča sa objednávať si ustrice v reštauráciách, ktoré sa nešpecializujú na morské plody. Zatuchnuté ustrice môžu ľahko spôsobiť otravu jedlom. Preto by ste si mali byť istí, že reštaurácia ich dostane od spoľahlivých dodávateľov v čerstvom stave.

“Vedľajšie” jedlá

Šéfkuchár z New Yorku, Michael Armstrong, vám odporúča objednávať len jedlá, ktoré sú špecialitou reštaurácie. “Nečakajte nič dobré pri objednávaní cestovín v pizzerii alebo ryby v steakovej hale.” Suroviny na jedlá, ktoré sú objednávané len zriedkavo, skončia na príliš dlhú dobu v chladničke, čím zvyšujú riziko, že budú nevhodné na použitie, no aj napriek tomu využité.