Potraviny, ktoré by ste pre varením nikdy NEMALI umývať a potraviny, ktoré pred varením musíte VŽDY umyť!

Od detstva nám rodičia stále prizvukujú, aby sme každé jedlo, ktoré vkladáme do úst, predtým dôkladne poumývali. Avšak len málokto vie o tom, že existujú jedlá, ktoré ich umytím narobia viac škody ako úžitku. 

My vám prinášame 5+5 tipov, ktoré vám pomôžu pri príprave jedál. Budete veľmi prekvapení, ktoré potraviny by ste rozhodne umývať nemali, a ktoré si to jednoznačne zaslúžia.

Tak poďme na to!

2Kurča

Baktéria na čerstvom kurčati môže byť veľmi nebezpečná. Je známa ako Salmonela. Mnoho ľudí si myslí, že tento problém vyrieši umývaním kurčaťa, ale nemusí to tak byť. Práve keď umývate kurča, baktéria sa vie vodou preniesť na vaše ruky a umývadlo, v ktorom ho umývate.

Ak budete variť či piecť kurča podľa správnych postupov (teda že ho tepelne upravíte), salmonelu zabijete. Podľa šéfkuchárov je najlepšie variť kurča dvakrát: keď voda s kurčaťom zovrie, vylejte ju a dajte ho variť opäť v čistej vode.

Pokračovanie na ďalšej strane