Vyprážaná TARANTULA?! Toto je X najbizarnejších “POCHÚŤOK” z rôznych končín sveta

Escamol, Mexiko

Hovorí sa mu tiež hmyzí kaviár, takže vám asi bude hneď jasné, čo je základom tohto jedla. Presne tak – skladá sa z jedlých lariev a kukiel mravcov zozbieraných z tequily. V krajine sa považuje za pochúťku. Má konzistenciu tvarohu alebo masla a chutí ako orechy.

Surströmming

Hovoríme o heringu – druhu ryby, pripravenom fermentáciou, trvajúcou šesť mesiacov aby dosiahli charakteristickú kyslastú chuť a najmä neopakovateľnú arómu, ktorá je takmer neznesiteľná. Takto pripravená ryba je rozšírenou pochúťkou škandinávskych krajín, takže ak nie si práve milovníkom rýb, radšej tu pozvanie na tradičný obed či večeru slušne odmietni.

Polievka z vtáčieho hniezda, Japonsko

Toto ázijské jedlo sa pripravuje z vtáčieho hniezda, ktoré je celé zlepené vtáčími slinami. Zvyčajne sú postavené niekde vysoko na útese, preto je aj ich zbieranie nebezpečnou záležitosťou a každý rok pri ňom zomrie niekoľko ľudí.