Vyprážaná TARANTULA?! Toto je X najbizarnejších “POCHÚŤOK” z rôznych končín sveta

Baluty, Filipíny

A ešte raz sa vrátime k vajíčkam. Ak ste doteraz v našom zozname nenašli nič, na čo by ste povedali, že je to nechutné, možno práve baluty vás k tomu prinútia. Ide totiž o vyvíjajúce sa kačacie embryo, ktoré je uvarené v škrupine. Tak drsne, ako to znie, to aj naozaj vyzerá. Napriek tomu je to jedlo, s ktorým sa na Filipínach stretnete aj na ulici. Najčastejšie sa zapíja pivom.

Casu marzu, Taliansko

Na prvý pohľad nevyzerá casu marzu veľmi nechutne. Ale keď sa pozriete z blízka…

Taliani sú známi svojím kulinárskym umením. Či sa ale dá slovo „umenie“ použiť aj na označenie syra casu marzu, si nie sme celkom istí. Meno obľúbenej pochúťky na Sardínii v preklade znamená zhnitý syr. Ale ani to celkom nevystihuje jeho podstatu. Ovčí syr je doslova prešpikovaný červami a živými larvami hmyzu. Do syra sa pridávajú larvy syrorodky robnej a kyselina, ktorú vylučujú, rozkladá tuk v syre, robí ho mäkký a tekutý. Niektorí ľudia červíkov vyberajú predtým, ako si dajú sústo. Iní sa však od syra s larvami nenechajú odradiť. Ak by ste sa aj vy rozhodli pre druhú alternatívu, dávajte si pozor na oči. Vyrušený červík sa dokáže vymrštiť do výšky niekoľkých centimetrov.

Žabie stehienka

Na prvý pohľad sa ti môže zdať, že na obrázku pod textom je tanier plný vyprážaného kuracieho mäsa obalenom v chrumkavej strúhanke….mňam. Je tu ale jeden háčik, tieto naservírované stehienka sú menšie než sú obvykle kuracie pretože sa dívaš na porciu žabích stehienok. Pochúťka charakteristická pre čínsku kuchyňu, ktorá sa ale v minulosti hojne konzumovala aj vo Francúzsku je stále obľúbená na všetky spôsoby najmä vo východnej Ázii.