Od detstva sme sa učili umývať všetko, čo budeme jesť. Avšak veľmi málo ľudí vie, že tento návyk niekedy spôsobuje viac škody ako úžitku. Umytie niektorých potravín vedie k šíreniu baktérií a mnohým ďalším negatívnym dôsledkom.
Povieme vám, ako správne pripraviť jedlo na varenie a chyby, ktoré robíme každý deň.
2Kuracina
Baktérie na čerstvom kurníku sú pre naše zdravie veľmi nebezpečné. Najznámejšia zo všetkých je salmonella. Mnoho ľudí si myslí, že umývanie kurčiat pred varením pomáha riešiť tento problém, ale nie je to pravda. Keď umyjete kurča, voda, ktorú používate, pomáha baktériu rozšíriť do rúk a kuchynského drezu.
Ak začnete okamžite varenie, všetky baktérie zomrú. Podľa najlepších kuchárov je lepšie varenie kurčiat dvakrát: po prvom ohreve vody by sme mali vymeniť vodu a pokračovať v pare.
Pokračovanie na ďalšej strane