5 potravín, ktoré by ste pred varením NIKDY nemali umývať a 5, ktoré by ste mali umývať VŽDY

Od detstva sme sa učili umývať všetko, čo budeme jesť. Avšak veľmi málo ľudí vie, že tento návyk niekedy spôsobuje viac škody ako úžitku. Umytie niektorých potravín vedie k šíreniu baktérií a mnohým ďalším negatívnym dôsledkom.

Povieme vám, ako správne pripraviť jedlo na varenie a chyby, ktoré robíme každý deň.

3Mäso

Rovnako ako kuracie mäso, nemali by ste umývať ani čerstvé mäso (hovädzie, bravčové, teľacie, jahňacie), pretože umývanie pomáha baktériám šíriť sa do umývadla a rúk. Týchto baktérií sa zbavíte pomocou vysokých teplôt.

Tip: Pred varením poutierajte mäso utierkami. Potom si umyte ruky pomocou mydla a teplej vody.

Pokračovanie na ďalšej strane